'Wij gaan verhuizen!'

Basisschool Elout is volop in ontwikkeling. Dat past bij de school die wij willen zijn, want die ontwikkeling maakt ons steeds beter. Meestal ontwikkelen we ons in kleine stappen en gaan veranderingen geleidelijk. Maar halverwege schooljaar 2021-2022 zetten we ineens een grote stap. Letterlijk ook. We gaan in het voorjaar namelijk met de hele school naar een nieuwe plek in de wijk Schinkelhaven.

Hedendaags onderwijs

Ons nieuwe onderkomen biedt niet alleen modernere faciliteiten en meer comfort dan ons huidige gebouw, maar ook veel meer mogelijkheden om onze ambities op het gebied van onderwijs te realiseren. Sinds enige tijd hebben we een Flexlab en een Doelab, waarin leerlingen uit verschillende groepen samenwerken aan projecten. Deze labs zijn een groot succes. We zien hoe leerlingen hier met en van elkaar leren en hier enorm van genieten. Ook ervaren we dat we hier beter kunnen aansluiten bij de talenten en ontwikkelpunten van elk individueel kind. Daardoor ontwikkelen kinderen meer zelfvertrouwen en raken ze meer gemotiveerd. In de komende tijd bouwen we deze manier van werken uit. Met andere labs en met thematisch onderwijs bijvoorbeeld. Onze nieuwe huisvesting kan hier een flinke impuls aan geven.

Een flexibel gebouw van duurzame kwaliteit

Onze toekomstige huisvesting is een zogeheten modulair gebouw. Dat betekent dat het gebouw vrijwel volledig in een fabriek wordt geproduceerd. Het grote voordeel van deze manier van bouwen is dat de bouw heel snel gaat. De kwaliteit van het gebouw is uitstekend en duurzaam. Het gebouw voldoet aan alle wettelijke regels en voorschriften die gelden voor schoolgebouwen, bijvoorbeeld op het gebied van geluid, ventilatie, verlichting en daglicht. Het biedt bovendien heel veel comfort en wordt zelfs voorzien van koeling (airco).

Een groen schoolplein

Ook de buitenruimte wordt fantastisch. De school komt als een paviljoen in het groen te staan en grenst direct aan de groene zone langs de Schinkel. We krijgen een heel royaal en aantrekkelijk schoolplein, dat bijna drie keer zo groot is als ons huidige plein en groen wordt ingericht met diverse speel- en sportvoorzieningen. Bijzonder is ook dat er een buitengymzaal komt.

Blijf op de hoogte

Op deze plek op de website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. U vindt hieronder onze periodieke nieuwsbrieven over de verhuizing (de ‘reisjournaals’). Ook kunt u hier een lijst downloaden met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Loop gerust binnen en stel ons uw vraag, mail uw vraag naar directie@bselout.nl of gebruik onderstaand contactformulier. U ontvangt altijd een antwoord.

Reisjournaal editie 1 - september 2021 >>
Presentatie ouderavonden augustus/september 2021 >>
Kort verslag buurtoverleg Schinkelhaven - 25 augustus 2021 >>
Brief aan ouders over de verhuizing - juli 2021 >>